top of page

  ACVO “Allergie-team” allergie behandeling
Allergieën - Intoleranties - Overgevoeligheden
 ATT = Allergie Transformatie Technieken                                                   Algemeen CENTRUM voor OSTEOPATHIE

                                          "Allergieën de baas, een alternatieve oplossing"

 

“Ik heb een EAV test laten doen en heb een lijstje van voedingsmiddelen die ik moet laten: koemelk, soyamelk, eieren, varkensvlees, citrusvruchten, ...  Ik kan bijna niets meer eten!”
 

"Ik heb altijd na het douchen last van een droge trekkende huid, jeuk, rode vlekken en een eczeemachtige klachten. Ik moet mij altijd insmeren na het douchen"

 

“Mijn zoontje heeft erge opstoten van eczeem. We trachten te achterhalen waarop hij reageert, maar het is zo moeilijk!”

 

“Mijn dochtertje van 3 heeft constant luchtwegeninfecties en oorontstekingen. Ze maakt steeds slijmen aan en heeft al buisjes laten steken, maar het blijft een zwak punt.”

 

“Ik heb steeds buikpijn. Ik heb al van alles proberen te schrappen uit mijn voedingsmiddelen, maar kan het niet aanwijzen waarop ik nu reageer...”

"Ik heb na het eten regelmatig een opgezette buik, lucht in de darmen en last van winderigheid"

 

“Onze zoon heeft ADHD. Op school kan hij zich niet concentreren, zijn punten gaan achteruit en de juffrouw klaagt over zijn druk gedrag...”

" Ik kan niet in de zon zitten: ik krijg dan een rode jeukende huid met bultjes" 


Zeer veel mensen hebben overgevoeligheden voor bepaalde stoffen

  • voedingsstoffen: koemelkeiwitten, lactose, gluten, eieren, vis-, schaaldieren, ...

  • geïnhaleerde stoffen: pollen, grassen, huisstofmijt, verf,...

  • contactallergieën: verzorgingsproducten, wasverzachters, juwelen, cosmetica,...
     

Gevolgen

De reacties in het lichaam geven klachten die gaan van luchtwegenproblemen (hooikoorts, huistof, ...), huidproblemen, chronische pijnklachten tot emotionele en gedragsproblemen.

Soms gaat het om 1 stof en is het haalbaar om deze stof te mijden.
Jammer genoeg krijgen we in de praktijk steeds meer mensen die zodanig veel overgevoeligheden hebben ontwikkeld, dat ze niet meer weten wat nog goed voor hen is en wat niet. Of dat men wel weet waarop men reageert, maar de waslijst aan producten is zo groot is dat men bijna geen sociaal leven meer kan hebben.


Behandeling

Via kinesiologie kunnen we bepalen welke basis-allergenen aan de oorsprong liggen van de overgevoeligheid.  
Via ATT = Allergie Transformatie Technieken (ontwikkeld door Patrick) kunnen we het lichaam desensibiliseren waardoor de verstoorde energiebalans in het lichaam, veroorzaakt door het allergeen, hersteld wordt. De patiënt krijgt een dieet mee waaraan hij zich 1 dag zeer strikt dient te houden. Nadien wordt opnieuw getest op dezelfde stof en indien nodig herhaald. Indien de desensibilisatie volledig gelukt is, vormt contact met deze stof geen overgevoeligheidsreacties meer.


droge huid/ lactose intollerantie / gluten-allergie / koemelk-eiwit-allergie / contact-eczeem / huisstofmijt-allergie / graspollen- berkenpollen-allergie/ hooikoorts/ katten- of honden-allergie/ asthma/...

 

 


Onze allergie-therapeute

Monique Caers 

(Binnen de praktijk werken ook  Anja Caers en Patrick Claes met deze technieken.)

                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

Info: acvo@live.be


voor een afspraak: ACVO secretariaat 03/309.09.25

 

Ervaringen

'Ik ben heel blij dat ik, na vele jaren, ben kunnen stoppen met de medicatie voor mijn allergie aan stof en pollen. Hoewel het wetenschappelijk gezien een beetje raar is, blijkt de behandeling goed te werken en kan het een oplossing bieden bij intoleranties, allergieën en gevoeligheden. Een uniek concept dat zeker het proberen waard is!!'


Met  vriendelijke groet,
Ilse D.

' Als baby had Jurre exceem, die later gewoon verdween (dachten we). Als peuter kreeg hij problemen met zijn luchtwegen (geen neusademhaling, constant verkouden, slaapapneu,...) Na vele omzwervingen, verschillende therapieën en geneeswijzen en vele jaren later, kwamen we via via terecht bij het osteopatisch centrum in Oostmalle en met name bij allergoloog Monique Caers. Na de nodige behandelingen, die de échte oorzaak van dit probleem aanpakte is Jurre nu wonderwel volledig genezen. Het is, als mama, fijn om te zien dat je kind terug vrij kan ademen en terug de nodige energie heeft die een kind van 9 zou moeten hebben.
We zijn Monique en haar team heel dankbaar. Fijne mensen, fijne ervaring.'
Grete

Ik heb reeds jaren last van hooikoorts. Elke zomer is het weer zover: niezen, rode ogen, de hele dag snuiten. Ik vertelde Patrick Claes over deze klachten wanneer het hartje zomer was. Hij ging hiermee aan de slag en amper een dag later was ik verlost van de symptomen. Geen gewrijf in de ogen meer, geen rode, beschadigde neus van het snuiten, geen doos Kleenex per dag meer nodig, ... Ik raad iedereen met hooikoorts aan om dit een kans te geven.
 
Begin dit jaar kreeg ik opeens last van spastische darmen. Ik heb regelmatig last van m'n darmen, maar het pijnlijke samentrekken van de dikke darm was iets nieuw. Medisch gezien was er niets mis. De gastro-enteroloog schreef me na een echo medicatie voor. Deze helpen wel voor het comfort, maar werken niet om de oorzaak te verhelpen. Bij mij werd de spastische darm blijkbaar getriggerd door een buikgriep, alsook door stress en spanningen. Patrick brengt tijdens de behandeling mijn lichaam weer in balans.
Onlangs had ik buikgriep en vreesde dat het opnieuw zou opspelen. Dit gebeurde echter niet en ik ben heel dankbaar dat ik tot hiertoe gespaard ben gebleven van deze pijn, ook zonder het gebruik van medicatie.

Dankjewel! Groetjes, Ite

Ik heb reeds een aantal jaar last van hooikoorts, enorm veel niezen, snotteren, last van de ogen, ... de medicatie hielp maar half en ik werd er ook enorm suf van.
Toen las ik toevallig iets over een allergie transformatie. Met het idee "baat het niet, schaadt het niet" begon ik eraan.
En met resultaat want na een 3tal behandelingen voelde ik mij als herboren, niets last meer van niesbuien of prikkende ogen. Zalig gewoon om terug te kunnen genieten van het buiten zijn.
Ik zou iedereen die last heeft van een allergie of intolerantie deze behandeling aanraden!

Leen

Bedankt Monique! Ik heb gisteren en vandaag voorzichtig kunnen genieten van een maaltijd mét lactose!!
Amy

Kaat (4 jaar) had al een hele tijd luchtwegenproblemen, ondanks verschillende medische behandelingen.  
Bij Monique werd duidelijk dat zij overgevoelig reageerde op meerdere voedingsstoffen, pollen en zelfs op denim!  Na een paar behandelingen zijn alle klachten verdwenen:  Kaat hoest niet meer de hele nacht en de ruwe huid op haar buikje is verdwenen!  Zelfs haar humeur is fel verbeterd, Kaat is terug een enthousiaste, tevreden kleuter!
Bedankt Monique!
Groeten Kaat & Jessy

'Begin van de zomer, warm weer en tijd om veel water te drinken. Totdat ik meer en meer last kreeg van mijn voedselallergieën en ik het idee kreeg dat ik ook reageerde op het water. Toen was het genoeg en besloot ik hier iets aan te doen. Na een aantal sessie bij Monique ben ik van al mijn voedselallergieën verlost!
Het enige wat me nu nog rest is in de winkel opnieuw alles ontdekken want na 6-7 jaar van allergieën gaat er nu een hele nieuwe wereld voor me open!!
 Machteld van Hooydonk'

"Met een volle rugzak kwam ik via mijn osteopaat bij Monique terecht. Een rugzak vol met allergieën.
Van kleins af aan had ik al een extreme vorm van hooikoorts, allergie voor de huisstofmijt en een latex-allergie.
Met verschillende voedingsallergieën als gevolg hiervan. Heel het jaar door medicatie nemen en binnen blijven
was de boodschap. Het laatste jaar mocht ik nog een gluten-intolerantie toevoegen aan het lijstje.
Maar dank zij Monique is mijn rugzak nu leeg... Wat een zaligheid toch!
Ook met mijn dochtertje ben ik langs Monique gegaan voor haar lactose-intolerantie.
Super toch geen buikpijn meer en geen dieet meer. Gewoon genieten!!!
Dankjewel Monique."

Groetjes Julie

Jaren lang liep ik gebukt onder allergieën en intoleranties waardoor ik extreem vermoeid was. Het was allemaal begonnen na een antibioticakuur waar ik achteraf gezien ook sterk allergisch voor was en het had daardoor een hele boel andere intoleranties uitgelokt.

Zo was ik zeker dat ik voor tarwe intolerant was geworden want na het eten ervan kreeg ik precies haar in men keel en vooral vermoeidheid soms stond ik te trillen op men benen van moeheid en de dokters konden niets vinden. Tot ik op het internet ACVO ontdekte en een afspraak maakte bij Monique. Die een heel A4 blad vol intoleranties en allergieën vaststelde waaronder ook de tarwe en de antibiotica. Zo heeft ze me stap voor stap van elke intolerantie en allergie af geholpen waardoor ik terug de energie heb om normaal te leven. Nog eens bedankt Monique!
 
Groeten Andy

Eindelijk terug een vrolijke zoon.
Na 1,5 jaar een oplossing zoeken voor maag- en darmproblemen die het gevolg zouden zijn van PDS/IBS, zijn we nu voor 100% geholpen door de allergietherapie van Monique Caers.
Zij heeft een calciumallergie vastgesteld en hem daarvoor behandeld met schitterende resultaten. We zijn haar zeer dankbaar.

Kris

Wat moet ik doen?
Waar moet ik heen?
Wat kan ik eten?
Waar reageer ik op?

Ik wist het allemaal niet meer. Ik wist niet meer wat ik met mijn lijf moest doen.

Op naar Monique. Eens kijken wat monique voor mij kan betekenen.
Ik heb 5 behandelingen gehad. Ik bleek allergische / overgevoelig te zijn voor calcium..warmte..pollen..huisdieren. chemische spul en parfum.
Daarom had ik dus altijd jeuk. Daarom stond ik dus altijd onder de eczeem. Dronk veel water maar kreeg jeuk..at ik iets van fruit.. douche was een ramp. Bij alles werd ik gek van de jeuk en pijn.

Monique heeft heel mijn leven veranderd. Wat een verschil. Wat voel ik me fijn.
Wat kan ik genieten van een kopje thee.. Lekkere douche..fietstochtje en huisdieren die rond lopen bij mensen thuis.

Monique bedankt voor alles!! Ik geniet!!

Monique, ik ben u dankbaar voor de behandeling op de zonneallergie. Ik heb tijdens het verlof genoten van de zon. Tevoren had ik veel last van jeuk, rode vlekken en bultjes en was het niet mogelijk om in de zon te zitten. Nu had ik nergens last van. Ook mijn dochter is behandeld en daar gaat het ook goed mee. Ongelooflijk! M.F.

Hoi Monique, eind vorig jaar ben ik een aantal keren bij je geweest met eczeem klachten. Ik heb je tot op heden nog niet durven reageren omdat ik bang was dat de klachten toch weer terug zouden komen. Nu we voor vertrek naar de vakantie staan wil ik je nu dan toch echt laten weten dat mijn klachten helemaal weg zijn. 😅 ben er zo ontzettend blij mee !!! 

De klachten op mijn armen en knieholtes zijn al lange tijd weg. Ik ben ontzettend blij dat de klachten helemaal weg zijn, voel me hierdoor een stuk steviger in mijn schoenen staan. Ondanks het (positieve) stressvolle bestaan van een werkende moeder kan ik nu wel met trots in de spiegel kijken. Dus dank je wel voor jou hulp en ondersteuning. Ga vooral hiermee door. Ik weet uit ervaring dat het oplossen van deze klachten veel doet met iemand. 

groetjes C.Z.

Dag Monique,

Het gaat echt met sprongen vooruit met mij nadat je mij hebt behandeld op Histamine. Ik had veel beperkingen qua voeding, was altijd moe en bij iets eten waar veel histamine in zat zwol ik helemaal op.

Ben je super dankbaar dat je mij weer op weg hebt geholpen naar een leven zonder zware diëten e.d. 

Heel erg veel dank hiervoor.

M.C.

Nadat ik allergisch bleek voor katten heb ik mijn kat moeten wegdoen. Omdat ik ze toch graag zag heb ik een naaktkat genomen maar daar bleek ik ook gevoelig op te reageren. Door u behandelingen hoef ik deze kat niet ook weg te doen en ben ik erg blij geen reacties meer te hebben! Tevens ben ik behandeld ivm zonneallergie; ik kreeg rode jeukende plekken, deze klachten zijn nu gelukkig weg en kan ik genieten van de zon.

groet, M.

bottom of page