ACVO Psycho-team

Annelies Van Looveren   Kinderpsychologe

                                                                          Algemeen CENTRUM voor OSTEOPATHIE en PSYCHOTHERAPIE

En de dag kwam waarop de behoefte om gesloten te blijven pijnlijker werd dan het risico om zich te openen.
 

                                                                                 Oscar Wilde         

 

“Papa, komt mama nog terug?”

“Waar is opa nu?”

 “Mama, ik heb buikpijn!”

 “Waar is mijn plekje in deze wereld?”

 

 

 

Wie ben ik?

 

Ik ben Annelies Van Looveren. Ik ben een erkend klinisch psycholoog. Mijn bachelor en master in de klinische psychologie heb ik behaald aan de UGent. Binnen deze opleiding heb ik me toegespitst op de doelgroep van kinderen en jongeren. Daarnaast volg ik een (erkende) opleiding tot integratief verliescounselor voor kinderen en jongeren. Binnen deze opleiding leer ik kinderen en jongeren begeleiden en ondersteunen bij emotionele pijn na een verlieservaring (trauma, echtscheiding, rouw, …). Deze opleiding is een onderdeel van de integratieve psychotherapie. Daarbij houdt men niet vast aan één specifieke psychotherapiebenadering. Deze vorm tracht net verschillende psychotherapeutische methodes en de daarvan aan de basis liggende psychologische theorieën te integreren. We werken hierbij op maat van het kind of de jongere.

Binnen deze praktijk begeleid ik kinderen (vanaf 6 jaar) en jongeren die het moeilijk hebben en kampen met emotionele pijn. Deze begeleidingen gebeuren op individuele basis, met oog voor de specifieke context en omstandigheden van het individu. Hierbij combineer ik gesprekstherapie met meer creatieve werkvormen, aangepast aan het niveau en de interesses van het kind of de jongere. We gaan samen aan de slag met krijt, verf, klei, potloden, handpoppen, diertjes, … Graag maak ik daarbij gebruik van de talenten en sterktes van het kind of de jongere. Samen gaan we op weg!

 

 

Waarvoor kan je bij mij terecht?

 

 • Verlieservaringen : trauma, echtscheiding, rouw, adoptie, nieuw samengestelde gezinnen, verlies van liefdevolle aandacht, …

 • Hechtingsproblemen : onveilige hechting en diens gevolgen (leerproblemen, gedragsproblemen, onaangepaste manieren van omgang met stress en spanning, …)

 • Balans hoofd-hart : kinderen of jongeren die vastzitten in hun hoofd en niet kunnen zakken tot gevoel

 • Ontspoorde angsten : scheidingsangst, bindingsangst, angst voor de dood, … 

 • Ontspoorde kwaadheid, verdriet en schuld

 • Piekeren, donkere gedachten

 • Sociaal isolement opzoeken, terugtrekking

 • Gedragsproblemen : aandacht eisend gedrag, agressie (naar zichzelf of anderen), …

 • Slaapproblemen vanwege ingrijpende levensgebeurtenissen (huwelijk,  ziekenhuisopname, …) of psychische moeilijkheden (angst, spanning, …)

 • Gepest worden vanwege anders zijn, weerloos zijn, de gewenste reactie leveren, …

 • Jongeren rond identiteit (zelfwaardering, zelfbeeld, …)

 

Voor kinderen en jongeren is een gedeeltelijke terugbetaling, afhankelijk van het ziekenfonds, onder bepaalde voorwaarden mogelijk. In het volgende document vindt u een overzicht van de terugbetaling van psychologische begeleiding:

 

Overzichtstabel_terugbetaling_psychotherapie

 

 

 

 

Info: acvo@live.be

                                               

voor een afspraak: ACVO secretariaat 03/309.09.25