Je kind dat de slaap niet kan vatten. Iedereen heeft het wel eens voor. Bij sommige kinderen is er echter sprake van een structureel probleem dat aangepakt moet worden. Inslaap- en doorslaapmoeilijkheden blijven voor veel ouders een groot struikelblok, maar met een paar kleine, maar erg praktische tips kom je vaak al ver.

Waarom slapen zo belangrijk is voor een kind

Voldoende slapen i...

Eén van de grote misvattingen over voeding is dat kinderen dagelijks koemelk moeten drinken.  ‘Maar het is zo’n slechte eter!,’ zeggen ouders me dan zuchtend, ‘we zijn al blij dat ze haar melk flink opdrinkt!’ 

Hoe vaak heb ik al niet kinderen begeleid die net béter gingen eten door de melkconsumptie aan te pakken en zag ik daarbij ook klachten als buikpijn, eczeem, stoelgangpr...

February 12, 2017

Kan je allergisch zijn voor water?  Ja, dat kan.  Je kan een gevoeligheid hebben voor een onderdeel dat aanwezig is in water. Bij een reactie op water denkt men in eerste instantie meestal aan chloor of chemische stoffen. Veel minder bekend is de reactie op calcium, één van de mineralen die in water zit.

Omdat een overgevoeligheid voor dit mineraal toch relatief veel voorkomt, g...

Drink groene thee. Het bevat veel antioxidanten die beschermen tegen veroudering en het kan de vetverbranding in ons lichaam stimuleren.

Tijdens de slaap maak je lichaamseigen groeihormoon aan. Dit zorgt voor een goede vetverbranding! Slaap dus zeker voldoende (zo'n 8 uur per nacht)!

Maak vaker een smoothie. Bij voorkeur een groene. Dat kan je doen met bijvoorbeeld: bladgroenten, spinazie, andijvie, verschillende slasoorten,...

Zorg voor een negatieve energiebalans. Dit betekend dat je meer energie moet verbranden dan dat je opneemt. Om 1 kg lichaamsvet te verliezen moeten we zo’n 7000 kcal minder opnemen. Een halve kg op 1 week verliezen is ideaal. Dit wil zeggen dat we ongeveer 3500 kcal op 1 week minder mogen opnemen. Dit kan door meer aan lichaamsbeweging te gaan doen.

Ben jij jou huidige eetgewoonten moe en wil je verandering?
Wil jij graag enkele kilo’s vermageren of ben je benieuwd hoe je gezonder kan leven? Dan is het dé ideale moment om te starten. De komende 5 dagen geven we jou elke dag 3 tips die zullen leiden tot gewichtsvermindering. Hou dus zeker de website in de gaten of like onze FB-pagina, zodat je zeker niets mist!

Tip 1: lichaamsbew...

De komst van een baby zet heel wat ‘in beweging’. Naast het feit dat je als toekomstige ouder(s) bezig bent met allerlei voorbereidingen te treffen, hebben vele ouders ook vragen hoe ze hun oudere kind (meestal een peuter/kleuter) het best kunnen voorbereiden op de komst van een broertje of zusje, of hoe ze het best kunnen omgaan met de jaloezie van het oudere kind.

Een nieuwe baby o...

Burn-out komt steeds meer voor. Opgebrand, doodop, moe. Met de daarbij behorende fysieke, emotionele en mentale neerwaartse spiraal.

Burn-out: niet enkel voor werknemers

 

Ook ik krijg er in mijn praktijk meer en meer mee te maken. En mijn eerste vaststelling is dat de oorzaak niet enkel bij te veel, te hard, te perfectionistisch werken ligt. Werkdruk mag dan een grote boosdoener zijn,...

Please reload

Blogs