ACVO “Allergie-team”
  Monique Caers verpleegkundige - kinesiologe
Algemeen CENTRUM voor OSTEOPATHIE

Allergie therapeute - Massage therapeute

 

Even voorstellen…

Mijn naam is Monique Caers. Van oorsprong ben ik (diabetes-) verpleegkundige, maar ondertussen heb ik mij gespecialiseerd in allergie-eliminatie en massage. Voor beide behandelingen kan u bij mij in de praktijk terecht op dinsdag en donderdag.

Na de geboorte van de kinderen ben ik aanraking gekomen met verschillende allergieën bij onze kinderen. Sindsdien is mijn interesse hierin gegroeid en heb ik verschillende opleidingen gevolgd, waaronder de NAET therapie (NAET = Nambudripad’s Allergie Eliminatie Techniek (ontwikkeld door Dr. Devi Nambudripad), Simplyfied Kinesiology, Quantum Allergy,  theTotal Reset Methode, ATT (Allergie Transformatie Technieken), ETT (Emotionele Transformatie Technieken) bij Patrick Claes en daarnaast nog verschillende cursussen om ook op emotionele blokkades te werken die vaak gelinkt zijn aan overgevoeligheden/allergieën.

 

Mijn werk geeft mij enorm veel voldoening en ik kan er heel erg van genieten als iemand tevreden de deur uit gaat. Iedereen is uniek dus ook iedere klacht is uniek en soms is het een zoektocht om er achter te komen waar de klachten vandaan komen en deze vervolgens te behandelen. Maar het voelt goed om mensen te kunnen helpen die (jarenlang) last hebben van allergieën en hierbij rekening moeten houden met dieet of zichzelf beperkt voelen omdat ze niet alles kunnen verdragen. 

Ik kijk er naar uit om samen met U te kijken naar de oorzaak van de overgevoeligheden en deze direct te behandelen zonder medicatie.

 

meer info: allergie behandeling Allergieën - Intoleranties - Overgevoeligheden
 


Wat houdt de allergie desensibilisatiebehandeling in?

Allereerst wordt er kinesiologisch getest welke allergieën aanwezig zijn. Daarna wordt er stapsgewijs een behandelplan gevolgd. Indien er meerdere allergieën aanwezig zijn worden deze één voor één behandeld. Het kan voorkomen dat bij de behandeling van één allergie er andere allergieën wegvallen. Door de verstoorde energiebanen weer te herstellen wordt de allergie of intolerantie gedesensibiliseerd en kunnen producten, stoffen e.d. weer verdragen worden.

Naast een overgevoeligheid voor een voedingsstof of bijvoorbeeld materiaal kan men ook op emotie  of energetisch nivo blokkades hebben die overgevoeligheden kunnen veroorzaken zoals eczeem, migraine of buik/ spijsverteringsklachten. Tijdens het testen kijken we ook of er energetische of emotionele blokkades zijn en kunnen hier ook op werken. Hiervoor maak ik gebruik van diverse methodes, waaronder Quantum Allergy-methode, Emotionele transformatietechnieken, bloesemtherapie of Psych-K®.

Massage


Je laten masseren is een manier om helemaal tot rust te komen. Massage helpt om in balans te komen na bijvoorbeeld een intensieve werkweek of een drukke periode in je privéleven. Door veel met ‘hoofdzaken’ bezig te zijn, kan het contact met het eigen lijf verstoord raken. Spanning, stress en vermoeidheid hebben zo hun weerslag op het lichaam en op de lichaamsbeleving.
Een regelmatige massage is een gezonde manier om in balans te blijven of te komen en helpt het lichaam te ontspannen. Je hoeft echter geen klachten te hebben om je te laten masseren! Massage bevordert de algehele gezondheid en vitaliteit. Emoties kunnen het lichaam ook uit balans brengen en met een massage kunnen deze emotionele blokkades aanpakt worden.

Welke massages zijn er mogelijk?

 

o Ontspanningsmassage: dit is een massage op basis van knedingen en strijkingen met gebruik van oliën over het gehele (of deel van het) lichaam.

o Dynamische massage: bij deze massage wordt het lichaam in beweging gehouden dmv rollende/ wiegende bewegingen. Spieren, organen en zelfs de diepst gelegen cellen worden gemobiliseerd. (deze massagevorm is met kleding aan).

o Energetische massage: deze massage richt zich op het stimuleren, verbeteren en het in balans brengen van onze energiehuishouding en het opheffen van (emotionele) blokkades.


voor een afspraak: ACVO secretariaat 03/309.09.25 of online

Info: acvo@live.be

 

                                                                     

ACVO Health Centrum

Turnhoutsebaan

nr. 34 A

Turnhoutsebaan

nr. 34 B

Turnhoutsebaan

nr. 30

ACVO  Health Centrum

Turnhoutsebaan 30-34

B-2390 Oostmalle

Tel: 03/309.09.25

 

Afspraken die niet 24 uur op voorhand

afgezegd zijn, kunnen aangerekend worden.

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Classic
  • Wix Google+ page

© 2013 by Patrick Claes, ACVO Health Centrum. All rights reserved.

U vindt ons

© Music by Anja Caers.