top of page

3 eenvoudige tips voor een slank lichaam (1)

Ben jij jou huidige eetgewoonten moe en wil je verandering? Wil jij graag enkele kilo’s vermageren of ben je benieuwd hoe je gezonder kan leven? Dan is het dé ideale moment om te starten. De komende 5 dagen geven we jou elke dag 3 tips die zullen leiden tot gewichtsvermindering. Hou dus zeker de website in de gaten of like onze FB-pagina, zodat je zeker niets mist!

Tip 1: lichaamsbeweging – standaard maar toch zo belangrijk!

Doe voldoende aan lichaamsbeweging. Dit is een advies dat je waarschijnlijk wel eens meer hoort. Het is dan ook dé start om gewicht te verliezen. Te veel zitten is schadelijk voor onze gezondheid omdat het leidt tot een snellere veroudering. Zitten is iets dat we allemaal dagelijks doen, voor sommigen onder ons wel 8-9 uur per dag. Door elk uur van de dag een beetje te bewegen kan je al grote veranderingen te weeg brengen. Z et de auto een beetje verder weg van waar je moet zijn, blijf recht staan in de trein, neem de trap in plaats van de lift,… Allemaal eenvoudige voorbeelden om meer lichaamsbeweging te doen. Dit leidt niet alleen tot een vertraging in het verouderingsproces, ook je vetverbranding versnelt. Alle kleine beetjes helpen!

Tip 2: koolhydraten in combinatie.

Als je koolhydraten eet, combineer deze dan met goede vetten en eiwitten. Als je bijvoorbeeld aardappelen eet, neem er dan een stukje vlees of vis bij. Vergeet natuurlijk ook niet de groenten op je bord! Door koolhydraten te combineren met gezonde vetten en eiwitten stijgt niet alleen onze bloedsuiker minder snel, maar zijn we ook langer verzadigd waardoor we minder snel terug naar eten gaan grijpen.

Tip 3: avocado

Eet af en toe een avocado. Vaak denken mensen onterecht dat avocado’s calorierijk zijn waardoor ze niet goed zijn voor ons. Avocado’s bevatten gezonde vetten die ons energie geven zonder verhoging van onze te bloedsuiker geven. Een avocado is een super-voedingsmiddel dat dus perfect past in een vermageringsdieet!

Benieuwd naar meer tips?

Like dan zeker onze FB pagina, want deze week volgen er nog tips die je niet wil missen!

Veel succes!

Celien Rombouts,

diëtiste/voedingsdeskundige

ACVO-Health Centrum

Toekomstige blogs
Recente blogs
Archief
Zoeken op trefwoord
bottom of page