Diëtiste, orthomoleculaire therapie (kPNI)

& familie-opstellingen
Voeding, suppletie en ondersteuning rond emo-eten  Algemeen CENTRUM voor OSTEOPATHIE

 

 

Voel je je niet helemaal lekker in je vel?

Heb je last van moodswings, eetaanvallen of extreme drang naar zoetigheid? 
Wil je graag een gezondere relatie met voeding? 

Dan ben je bij Greet de Reys aan het goede adres.   

 

 

 

 

Meer dan voeding alleen

 

Greet werkt als orthomoleculair therapeut en familie-opsteller een stukje verder dan de klassieke diëetleer.

Veel mensen hebben doorheen de jaren al diverse diëten geprobeerd, maar merken dat ze het op één of andere manier niet kunnen waarmaken of volhouden.

Je kan bij haar uiteraard terecht voor de typische voedingsgerelateerde ondersteuning (zoals bij cholesterolproblemen, gewichtsproblemen, diabetes,...), maar haar aanpak is veel uitgebreider dan enkel maar voedingsadvies. Greet kijkt immers niet enkel naar het symptoom, maar gaat samen met jou op zoek naar de oorsprong van jouw klacht, om deze bij de wortels aan te pakken. Afhankelijk van de oorzaak, zal gekozen worden voor een combinatie van voeding, voedingssuppletie volgens de kPNI of voor emotionele technieken (zoals familie-opstellingen). Hieronder lees je meer over deze unieke therapievormen.

 

Orthomoleculaire therapie

"Orthos" komt uit het Grieks en staat voor "juist, gezond of recht". Moleculair staat voor de "molecules" die we hiervoor nodig hebben, in de juiste verhoudingen. 

De orthomoleculaire therapie streeft naar het opnieuw in balans brengen via de juiste verhouding van de juiste stoffen (mollecules) op de juiste plaats  te voorzienen is zeer verbonden met de kPNI.

Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI)

kPNI is dé holistische behandelmethode van de 21ste eeuw. 

Gewapend met uitsluitend evidence-based wetenschappelijke, anatomische, biochemische en fysiologische kennis over het menselijk lichaam en de evolutieleer, linken wij de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, de organen, het skelet, de voeding en zo veel meer, tot een groter geheel. 

Door terug naar de oorsprong van een probleem te gaan, wordt ziekte en gezondheid geherdefinieerd  want het symptoom is nooit het échte probleem. 

De behandelstrategie omvat voornamelijk voedingsadvies, orthomoleculaire en fythotherapeutische interventies, bewegings-en lifestyleadvies. 

Kortom, je leert gezond en dus genezend eten, slapen en bewegen, met, indien nodig, ondersteuning van de juiste supplementen en planten: allen oplossingsgerichte interventies voor aanpak van de wortel van het probleem, met als doel het verbeteren én herwinnen van uw levenskwaliteit.

Schermafbeelding 2019-07-06 om 16.16.35.
Schermafbeelding 2019-07-06 om 16.16.48.
kPNI & orthomoleculaire therapie.png

Onderliggende patronen, emo-eten, ...

Soms lijkt er iets te spelen waardoor jij de controle over je eetgewoonten bent kwijtgespeeld, of slaag je er bijvoorbeeld ondanks heel veel moeite niet in om gewicht te verliezen. Het is duidelijk dat er meer speelt....

Eet- en gewichtsproblemen waar we als individu mee worstelen, vinden vaak hun oorsprong in de familie waarin we zijn opgegroeid. Op een bepaald moment hebben onbewust beslist dat voeding als troost of als dekmantel kon functioneren, een overtuiging die ons heel ons latere leven parten kan spelen. In zo'n geval kan een voedings-opstelling een ongelooflijke ommekeer betekenen.

Voedings- en famillieopstellingen

 

Voedingsopstellingen zijn familieopstellingen die ontstaan vanuit een gewichts- of eetprobleem.

Dit is een vorm van contextueel denken, die in West-Europa werd geïntroduceerd door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger.

Voedingsopstellingen verbreden het inzicht over een eet- of gewichtsproblematiek en dragen stevig bij tot gedragsverandering op lange termijn. Greet De Reys volgde de jaaropleidingen bij Indra Preiss en Frieda De Saeger en blijft zich hierin verdiepen en specialiseren door het volgen van opleidingen en workshops (bij o.a. Ingrid Dykstra, Hylke Bonnema, Franz Ruppert e.a....). 

Je kan zowel individueel als in groep een afspraak maken voor een voedingsopstelling.
Een individuele voedingsopstelling individueel duurt 1,5 uur en kost 110 euro.  Klik op onderstaande button om een afspraak te boeken bij Greet de Reys. Voor een opstelling in groep, kijk hier voor data en prijzen.

 

Prijzen 

  • Diëetconsult

    • 1e en 2e afspraak (1 uur):  75 euro

    • Vervolgconsult (vanaf de 3e afspraak, 30 min.):  37 euro

  • Individuele familie-opstelling (1,5 uur): 110 euro

Info: acvo@live.be

 

Getuigenis

Toen ik voor de eerste keer bij Greet kwam, zat ik met een stevig overgewicht. 

Ik had vooral problemen door mijn onregelmatig eetpatroon dat veroorzaakt werd door mijn onregelmatige en drukke werkagenda. 

Greet analyseerde mijn levensritme grondig en stelde een realistisch en haalbaar eetpatroon voor.  

Doordat ik me er zo goed bij voel, lijkt de mogelijke kans  om te hervallen in oude gewoontes heel klein.

Het voorgestelde eetpatroon was volledig nieuw voor me. Greet hanteert hierbij de meest actuele kennis over eetpatronen bij verschillende lichaamsvormen. Ook gaf ze mij een duidelijke en logische verklaring mee over hoe het lichaam in zijn werk gaat en bepaalde voedingstoffen verwerkt. Dit geeft me een houvast om beter te begrijpen wat ik exact eet en wat dit met mijn lichaam/gezondheid doet. 

 

En ja hoor, van zodra ik het vooropgestelde patroon in mijn leven opnam, vlogen de eerste kilo’s er meteen af. 

Ik begon me vitaler te voelen en ook de uitoefening van mijn hobby’s verliep vlotter 

door de verbetering van mijn conditie en lenigheid. In de 9-tal maanden die volgden, kwam ik maandelijks bij Greet, waar ze me telkens weer wat nieuwe tips en tricks meegaf om mijn eetpatroon nog verder te verfijnen. Ik herinner me geen moment waarbij Greet geen gepast antwoord had op al mijn vragen. 

Ik ben nu meer dan 35 kg afgevallen, waarbij mijn spiermassa wel beschermd werd en zonder de symptomen van een crash dieet. 

 

De foto’s hieronder tonen de resultaten zeker aan. Ik wil Greet dan ook bedanken voor haar expertise en duidelijke/logische uitleg en ondersteuning, en kan het echt iedereen aanraden!!

ACVO Health Centrum

Turnhoutsebaan

nr. 34 A

Turnhoutsebaan

nr. 34 B

Turnhoutsebaan

nr. 30

ACVO  Health Centrum

Turnhoutsebaan 30-34

B-2390 Oostmalle

Tel: 03/309.09.25

 

Afspraken die niet 24 uur op voorhand

afgezegd zijn, kunnen aangerekend worden.

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Classic
  • Wix Google+ page

© 2013 by Patrick Claes, ACVO Health Centrum. All rights reserved.

U vindt ons

© Music by Anja Caers.