top of page

Ervaringen

Ik heb reeds jaren last van hooikoorts. Elke zomer is het weer zover: niezen, rode ogen, de hele dag snuiten. Ik vertelde Patrick Claes over deze klachten wanneer het hartje zomer was. Hij ging hiermee aan de slag en amper een dag later was ik verlost van de symptomen. Geen gewrijf in de ogen meer, geen rode, beschadigde neus van het snuiten, geen doos Kleenex per dag meer nodig, ... Ik raad iedereen met hooikoorts aan om dit een kans te geven.
 
Begin dit jaar kreeg ik opeens last van spastische darmen. Ik heb regelmatig last van m'n darmen, maar het pijnlijke samentrekken van de dikke darm was iets nieuw. Medisch gezien was er niets mis. De gastro-enteroloog schreef me na een echo medicatie voor. Deze helpen wel voor het comfort, maar werken niet om de oorzaak te verhelpen. Bij mij werd de spastische darm blijkbaar getriggerd door een buikgriep, alsook door stress en spanningen. Patrick brengt tijdens de behandeling mijn lichaam weer in balans.
Onlangs had ik buikgriep en vreesde dat het opnieuw zou opspelen. Dit gebeurde echter niet en ik ben heel dankbaar dat ik tot hiertoe gespaard ben gebleven van deze pijn, ook zonder het gebruik van medicatie.

Dankjewel! Groetjes, Ite

Na elk jaar opnieuw in de herfstperiode geweldig veel last te hebben van jeuk op schouders en armen en me tot bloeden toe telkens open krabde – en jaarlijks opnieuw de weg naar hulp zocht bij verschillende dokters, huidartsen, …  - kwam ik terecht bij Patrick, die ik mijn verhaal deed. Met testen met allerlei capsulletjes kwam hij erachter dat ik een allergie had voor toxines van de aspergilles een schimmel (paddenstoel), vandaar mijn weerkerende klachten in de herfstperiode.
Patrick behandelde mij en die vervelende jeuk is, ongelooflijk,  hélemaal weg.
Eerlijk? Wat Patrick doet, ik zou het niet weten, maar ik durf dit een wonder te noemen!
Daarom een oprechte ‘DANK JE WEL’  Patrick  !!
Mieke

Hallo Anja,

 

Ik wil even een bedankje sturen voor de goede behandeling van mijn kleinkindje Alexine waar ik gisteren mee bij U geweest ben en de ongelofelijke snelle verbetering van het probleem dat ze had. Hierbij een kleine toelichting waar het over gaat zodat misschien andere mensen dit herkennen en ook geholpen kunnen worden .

 

Ons kleinkindje Alexine (15 maanden)  die van haar 11 elf maanden flink stapt, kon zondagmorgen ineens niet meer op haar beentjes staan en niet meer lopen, ze begon te kruipen wat ze voordien nooit gedaan heeft. We hebben dan een paar testjes zelf gedaan zoals: knietjes buigen gevoeld of ze pijn had als we met de heupjes wat bewogen of met de voetjes probeerden te draaien.  Ze had duidelijk geen pijn maar ze kon niet op haar beentjes staan.  Mijn zoon is dan met haar naar de spoed van een ziekenhuis gereden, waar ze bloed hebben afgenomen.  Na 2 uur wachten werd er verteld dat er geen infectie of ontsteking in haar bloed te zien was , wat al een geruststelling was. Hij moest dan de volgende dag (maandag dus) terugkomen voor een scan en mri, wat hij ook gedaan heeft, met als resultaat:  "We kunnen niets abnormaal vinden maar kom vrijdag maar terug zodat de orthopeed haar kan nakijken." Ik heb toen de volgende morgen met Anja gebeld om te vragen of ze Alexine niet kon nakijken.  We hadden het geluk dat er iemand juist een afspraak geannuleerd had .  Toen we bij Anja binnenkwamen kon ze nog steeds niet op haar beentje staan, laat staan stappen. Anja heeft haar toen getest door heupjes, knietjes, enkeltjes en voetjes te bewegen.   Mijn kleindochtertje bleef  gewoon doorspelen, ze had duidelijk geen pijn.   Toen Anja het bekken nakeek merkte ze dat dit aan de rechterkant vastzat en dat Alexine dit toch niet zo leuk vond (ze vond dit duidelijk pijnlijk).  Anja heeft dat rustig behandeld en haar elke keer de tijd gegeven om  terug een paar pasjes te zetten, na een tijdje manipuleren  kon mijn kleindochtertje  terug voor 80 procent stappen.  Ik vroeg me af hoe het mogelijk is dat de klassieke geneeskunde dit niet kan oplossen, en na een uur bij een osteopaat was het probleem voor 80 procent verbeterd.  Gelukkig dat er op een andere manier naar gekeken word, want ik stel me wel de vraag:  'Wat als ik geen goeie osteopaat zoals Anja kende?  Hoe zou dit probleem zich opgelost hebben?"  Dus bij deze, Anja dank voor de goede genezing en zorgen voor mijn kleinkindje! 

Groetjes, Gina

Beste Patrick, Thierry en Paul,

 

Langs deze weg wil ik toch even een gemeend dankwoordje uiten, en alle mensen die het lezen, even aan het denken zetten! Ik heb een klein jaar terug een ZWAAR verdict gekregen, dat mijn leven stevig dooreenschudde! Na een emotionele zware periode kwam de rekening. Ik heb meermaals geprobeerd bij dokters en neurologen mijn verhaal te doen, maar het werd van tafel geveegd. "MS en emotie's hebben NIKS met elkaar te maken.". Is letterlijk gezegd! De MRI was duidelijk, conclusie, ZWARE belastende medicatie.

 

Dankzij u Patrick, werd er dieper gekeken, geluisterd, gezocht, getest... En kwamen we op andere wegen en resultaten, die logischer klonken! De medicatie heb ik voorlopig kunnen afhouden, maar ze worden als lastiger, opdringeriger, tot bang makend. En luisteren doen ze nog steeds NIET!

Nu, drie kwart jaar verder beter ik nog steeds, wordt het als duidelijker, dankzij uw behandelingen, dat hun diagnose mank loopt!

Waar had ik nu gezeten na drie kwart jaar spuiten en pillen allerhanden, terwijl het duidelijk géén gemis is, INTEGENDEEL!?? Zelfs misschien helemaal niet aan de orde zelfs?? Ik hoop dat mijn verhaal doet inzien dat er méér is dan de foto's van MRI, dat er dieper móet gekeken worden, dat het goed is dat het er is, maar dat de klassieke geneeskunde daar stopt, terwijl het daar maar begínt! Mijn leven hád er heel anders uitgezien, had ik daar méé gestopt! Terwijl ik nu, door uw toedoen, én de kiné, osteobegeleiding van Thierry, en Paul ni te vergeten, mijn leven terug krijg, zonder één pil of spuit! Proficiat voor de hulp, de kennis, de steun, het luisterend oor... Osteopathie, en kinesiologie, zijn voor mij van levensbelang geweest.

Ik wil jullie dan ook op deze manier bedanken en steunen in de strijd, en osteopathie zijn waarde geven dat het verdient.....

Bedankt......

Een dankbare patiente.....

Beste Anja,

 

Ik wilde je toch ook nog even meegeven dat Olivia het nog steeds heel erg goed doet. Nog eens dank voor de behandeling.

“Sinds eind oktober 2013 ben ik de fiere mama van een wolk van een dochtertje. Maar van die ‘roze wolk’ waarover ik veel had horen vertellen voor mijn bevalling, ondervond ik de eerste 2 maanden na de bevalling weliswaar niets. Mijn dochtertje sliep heel weinig en dat eigenlijk al van in het moederhuis. Zodra je haar wilde neerleggen, begon ze te wenen. Ik gaf ook borstvoeding en dat verliep moeizaam. Daarnaast gaf mijn dochtertje veel terug en had ze daar – volgens mij – veel pijn van. Ik heb die eerste periode zelf heel weinig en soms zo goed als niet geslapen en voelde me erg hulpeloos; ik wist niet hoe haar te helpen. Enkel met haar in de armen rondlopen, leek het voor haar wat aangenamer te maken. Mensen in mijn omgeving dachten dat het wel eens reflux zou kunnen zijn. Het zoontje van een vriendin had reflux gehad en zij raadde me aan eens een afspraak te maken bij Anja Caers. Zij had haar zoontje echt kunnen helpen en dat zonder enige medicatie. Ik nam haar raad met beide handen aan en ben met mijn dochtertje bij Anja Caers op consultatie geweest. Na amper 2 sessies ging het beduidend beter met haar; ze werd rustiger, begon beter te slapen, viel sneller in slaap, de huilbuien ’s nachts hielden op. Ze gaf nog wel een beetje terug na het eten en soms nog een uur of twee erna, maar het was onder controle. Ze leek minder / geen pijn meer te hebben. Ik kon haar ook sneller neerleggen na het eten en hoefde niet minstens nog een uur rond te wandelen met haar. Eind december ben ik gestopt met borstvoeding en ben ik overgestapt naar flesvoeding (Nan A.R. 1). Naar mijn mening is ze daar goed mee.

Ik wil Anja Caers hier ook danken voor de succesvolle behandeling van mijn dochtertje. Ze is een blije baby.”

Katrien (Antwerpen)

Beste Patrick,

 

 

Gisteren 21 oktober heb ik de laatste sessie gehad met kinesist Thierry van het Algemeen Centrum Voor Osteopathie.

Bedankt goede vriend voor het professionele werk. De genezing is wonderbaarlijk te noemen en ik voel me weer helemaal fit na de kijkoperatie van 19 september.

Vanochtend gefietst op de home-trainer en weer een record aan diggelen : 30min - 18,64km (37,28km/u) - 421kCal verbruikt (14kCal/min). Zonder foto dit keer, je zult me op mijn woord moeten geloven.

Dirk.

Mijn naam is Larysa.  Ik ben en  nu 38 jaar jong :)
Meer dan 12 jaar had ik geen echt leven door chronisch vermoeidssyndroom, fibromyalgie en andere mentale en fysieke klachten met alle gevolgen vandien.
Door mijn sterke karakter en wilskracht heb ik al deze jaren naar oplossingen gezocht en helaas ook veel tegen de muur gelopen. Ondertussen heb ik veel studies gedaan over natuurgeneeskunde en gezonde voeding en hierdoor ben ik van vele gezondheidsklachten afgeraakt. Toch bleef de vermoeidheid aanslepen. Omdat ik tot 12 uur slaap waren mijn dagen erg kort, verder kreeg ik de hele dag door  vermoeidheidsaanvallen... geen leven dus.
Ik bleef zoeken en ben naar heel veel verschillende therapeuten geweest, met wisselend succes…de vermoeidheid keerde altijd terug.

Toen ik bijna de moed had verloren leerde ik Patrick Claes kennen via de opleiding die ik bij hem volgde. Zijn manier van uitleggen heeft mij diep geraakt en zijn uitstraling gaf mij vertrouwen om een afspraak voor zijn behandeling te maken en mezelf een laatste kans te geven. Ik ben ontzettend blij dat ik naar mijn gevoel geluisterd heb. Al na de eerste behandeling wist ik dat hij als therapeut heel veel positieve veranderingen kan brengen, niet enkel tav mijn CVS maar ook in mijn leven. Na de eerste behandeling had ik even een terugslag: erge drang naar zoet, misselijkheid, down gevoel, neus bloedingen, erge spierpijnen, plots negatief denken, woede, kwaadheid, hoofdpijn … Maar enkel dagen later werd  ik 's morgens uit mezelf wakker rond 9u, wat ik al jaren nooit meer had gedaan en was helemaal niet moe!!!

Dat was enkel in het begin :) Elke keer na zijn behandeling werd ik beter en beter en had ook steeds minder bijwerkingen. Mijn CVS-klachten zijn volledig weg en ik voel mij een gelukkige jonge vrouw. Ik voel me beter in mijn vel, heb minder last van perfectionisme,  heb geen drang meer naar zoet of naar eten in algemeen, ben zonder iets te moeten doen wat kilootjes kwijt en veel andere kleine problemen zijn gewoon verdwenen. Elke keer kijk ik uit naar de volgende afspraak omdat ik voel dat de zachtheid, rust, harmonie, evenwicht en geluk.... terug in mijn leven komt.

 

Er zijn niet genoeg worden om Patrick te bedanken !!!! Voor mij heeft hij mirakels verricht en ik zal hem heel mijn leven dankbaar blijven .

 

Lieve groeten Larysa.   

 

Beste Monique,
 
Via deze weg wil ik je laten weten dat Anton levendig, vrolijk en gezond aan zijn schooljaar begonnen is!
Ondertussen neemt hij 4 weken geen medicijnen meer en floreert hij beter dan ooit.
Eerlijk, ik was sceptisch en had er zeer mijn twijfels over ... maar ben zeer verrast en vooral heel blij.
 
Dank je wel !
 
Vriendelijke groeten,
VD

Ik ben naar Monique Caers geweest om mijn allergie voor katten te behandelen. Mijn vriend heeft een poes en zo heb ik ontdekt dat ik een allergie voor poezen heb.
Ondertussen ben ik behandeld en woon ik samen met mijn vriend EN DE POES samen onder 1 dak zonder allergieklachten

vriendelijke groetjes

 

Tatiana
 

Hoi,
 
Ik ben Hilde. Tijdens mijn twee zwangerschappen ben ik allergisch geworden voor pollen, huisstof en helaas ook voor katten. Ik ben altijd een kattenmoeder geweest dus het was best moeilijk om hiermee om te gaan. In mei van dit jaar ben ik in behandeling gegaan bij Monique Caers en na een drietal behandelingen leven er terug twee poezen in huis. Zo heerlijk dat ik weer van dichtbij van hen kan genieten. Bedankt daarvoor!

Hallo ACVO,

Ik heb mij laten behandelen voor vele allergieën door Monique en ben daar zeer tevreden over. Mijn allergieën waren: dieren, berkepollen, fruit, noten, stof, muggen, enz.
Sinds ik ben behandeld zijn mijn darmen veel beter gaan functioneren, heb ik veel minder last  van mijn longen en ik kan zelfs werken in een huis met 5 honden!!! De muggebulten zijn kleine bultjes ipv grote rode plekken. Ik ben erg blij dat deze behandeling bestaat en het heeft mij van vele kwaaltjes afgeholpen.

Met vriendelijke groet,
Jorien V.

 

bottom of page