top of page

Sabine Wils, Osteopate D.O.
Algemeen CENTRUM voor OSTEOPATHIE

Osteopathie (algemene osteopathie en specialisatie vrouwen en baby's)

 

Visie:    

"Je hoeft niet ziek te zijn om gezonder te worden."

Hallo, ik ben Sabine Wils en woon sinds 2012 in Malle. Sinds 2004 heb ik in verschillende landen in de gezondheidszorg gewerkt en vanaf februari 2020 kom ik het team in het Algemeen Centrum voor Osteopathie in Oostmalle versterken.

 

Osteopathie is voor mij een zoektocht naar gezondheid en naar de manier waarop die ondersteund kan worden. Andrew Taylor Still, de grondlegger van de osteopathie, was ervan overtuigd dat wij alles in ons hebben om onze gezondheid te behouden en ook om te genezen bij ziekte. Maar onze huidige samenleving belast onze gezondheid meer dan in zijn tijd: we zitten veel, eten geraffineerd voedsel, krijgen te maken met heel wat stress, en leven steeds meer in eenzaamheid in plaats van ingebed te zijn in een hechte sociale en spirituele kring.

 

We kunnen dus wel wat ondersteuning gebruiken om gezond te blijven. Je zou zelfs kunnen stellen dat je niet ziek hoeft te zijn om gezonder te worden. Hierin schuilt de kracht van de osteopathie: het opsporen van  belemmeringen van je oorspronkelijke levenskracht en het activeren van het zelfgenezend vermogen om het lichaam in een gezonde en vitale staat te houden.

 


DSC_3528.jpg

In de afgelopen jaren heb ik gewerkt met mensen van alle leeftijden, van baby tot volwassene en oudere. De winst die met osteopathie te behalen is, is in elke leeftijdsgroep groot. En iedere groep vraagt een eigen benadering. Daarom werk ik onder andere graag met ouderen. Zij zijn soms fragieler en hebben complexere gezondheidsproblemen dan jongere volwassenen en vereisen dus voorzichtige, zachtere technieken. Maar de winst daar is erg groot, omdat het zo fijn is als iemand met veel pijn bij het bewegen meer mobiliteit terug wint. Ook vrouwen en vrouwenproblematiek hebben mijn bijzondere aandacht, want zoveel spanningen in het bekken kunnen opgelost worden met osteopathie. Gewoonlijk zijn dit klachten die als onveranderbaar worden beschouwd en in een taboe-sfeer zweven en dus niet eens worden besproken. Te denken valt aan bekkeninstabiliteit, menstruatiepijnen, klachten bij het vrijen en incontinentie. Daarnaast werk ik graag met kinderen en volg daarvoor momenteel de specialisatie voor osteopathie bij kinderen vanaf baby tot puberteit. Natuurlijk zijn ook volwassenen een uitdagende en dankbare groep om mee te werken, vooral als je de klacht op een bevredigende en bestendige manier kunt verhelpen.

 

In de osteopathie combineer ik graag lichamelijke technieken met gesprekken. Blokkades kunnen op allerlei niveaus in het lichaam bestaan. Een fysieke klacht op een bepaalde plaats heeft vaak zijn oorsprong op een andere plaats. Maar ook kunnen emotionele of mentale spanningen ten grondslag liggen aan fysieke pijn. Dit vinden als osteopaat is wat het beroep zo mooi maakt. De echte, dieperliggende redenen van een klacht vinden en de blokkade opheffen leidt tot een grote mate van tevredenheid en duurzaamheid.

 

Bij pijn in de rug, schouders of nek, bijvoorbeeld, hoor ik vaak van patiënten dat ze denken een verkeerde houding te hebben achter de computer of spreken ze van overbelasting van de rug bij het klussen of tuinieren. Alleen is dit meestal slechts de aanleiding, terwijl de echte grond dieperliggend is, vaak al lang heeft gesluimerd en stelselmatig is opgebouwd totdat je lichaam een signaal geeft door pijn.

 

Een voorbeeld hiervan is een oude knie- of enkelblessure waardoor het bekken al vele jaren scheef staat, waardoor uiteindelijk nek, schouders en onderrug pijn gaan doen. Maar bijvoorbeeld ook eetgewoontes kunnen spanningen veroorzaken in de darmen. Winderigheid en geborrel zijn dan hinderlijke gevolgen die je opmerkt. Maar hierdoor kunnen ook rugspieren en wervels bekneld raken en pijn gaan doen, zelfs met zeer hinderlijke uitstraling in de benen of armen. Bovendien zijn onze darmen van groot belang voor de balans in onze stofwisseling en afweer. Dit kan dan weer leiden tot hoofdpijn en vermoeidheidsklachten. Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam komt hierdoor in het gedrang en dat willen we in de osteopathie terug in zijn gezonde staat brengen.

 

Daarnaast is het echter ook mogelijk dat de wortel van jouw klachten een meer emotionele of mentale achtergrond hebben. Dit betekent niet, zoals ze vroeger graag zeiden, dat het ‘tussen je oren zit’. Deze veronderstelling is volledig achterhaald en alleen maar erg kwetsend en disrespectvol. Gelukkig is de visie op emotionele bronnen van fysieke klachten helemaal veranderd en is aanvaard dat het lichaam op deze verschillende niveaus als een geheel functioneert. Zeker wanneer we op emotioneel, mentaal of energetisch vlak uit balans zijn, kan zich dit fysiek uiten. Gelukkig maar, want dan merk je het tenminste en kun je er wat aan doen.

 

Fysiek kan je er dan ook merkbaar op vooruit gaan als emotionele of mentale blokkades opgelost worden. Hiervoor maak ik graag gebruik van onder andere psych-k, een methode om met jouw onbewuste te communiceren en de overtuigingen die we hebben opgebouwd te zuiveren uit ons lichaam, zodat de fysieke problemen ook opgelost kunnen worden. Psych-k gebruikt hiervoor jouw lichaam als tolk om zulke diepliggende overtuigingen, die we soms niet eens zelf doorhebben, op te sporen en schoon te maken. Het is reeds een sterk en effectief middel gebleken.

 

Ik kijk ernaar uit met jou samen op onderzoek uit te gaan naar de oorzaak en oplossing van jouw klachten en vooral het herstel van jouw gezondheid, vitaliteit en levensenergie.

 

Info: acvo@live.be


bottom of page