top of page

Diensten​

Ons Health Centrum is met de jaren uitgegroeid van een 2-manspraktijk tot een Centrum met verschillende therapeuten en verschillende disiplines.
Elke collega binnen ons team specialiseert zich volgens eigen talenten en interesses in één of meerdere specifieke werkterreinen.

Door deze brede waaier van therapieën en een goede samenwerking onderling zijn wij in staat om een breed spectrum van klachten op een zeer holistische en oorzakelijke manier aan te pakken. Zowel op lichaamlijk als op geestelijk niveau, bewust of onbewust.

Wij begeleiden u graag met ons team op een optimale en adequate manier en verwijzen u indien nodig door naar een geschiktere therapeut binnen of buiten onze praktijk.  Naast ons therapeutisch centrum hebben wij ook een workshop-centrum: het DAO-Centrum.  Klik hier voor meer info.

 

Osteopathie

WAT IS OSTEOPATHIE ?  WAT DOET EEN OSTEOPAAT?

 

Osteopathie is een behandelmethode, die zich richt op het herstel van een verstoord evenwicht binnen het lichaam. Van een verstoord evenwicht ofwel een verstoorde lichaamsbalans is er sprake, wanneer er iets mis is in de onderlinge verhoudingen tussen gewrichten, spieren, organen, bloedvaten en zenuwen. Onder normale omstandigheden wordt een verstoring door het lichaam zelf hersteld. Dit wordt de “homeostatische werking” van het lichaam genoemd. In sommige gevallen is het lichaam echter niet meer in staat om zelf het evenwicht te herstellen. Organen en/of gewrichten hebben de daarvoor noodzakelijke beweeglijkheid verloren. Centraal in de osteopatische behandeling staat het opsporen en verhelpen van de oorzaak van het verlies aan beweeglijkheid. Het lichaam is daarmee zelf weer in staat om het evenwicht te herstellen en te handhaven.

 

Babyosteopathie &
Kinderosteopathie

DE GEBOORTE VAN EEN KIND 

 

De geboorte van een kind is meestal een zeer vreugdevolle en intense ervaring. Hoewel de meeste bevallingen zonder al te veel grote problemen verlopen, vraagt elk geboorteproces toch een groot aanpassingsvermogen van de baby. Het kindje wordt blootgesteld aan sterke compressie- en decompressie-krachten wanneer de baarmoeder samentrekt en moet zich een weg banen doorheen het bekken van de moeder. Gelukkig kan een baby wel wat hebben: de verschillende schedelbotjes bijvoorbeeld zijn nog lichtjes plooibaar en kunnen  op sommige plaatsen over elkaar schuiven. Mooi als de natuur in elkaar zit, verdwijnen deze kleine aanpassingen meestal spontaan in de loop van de eerste weken. 

Energetische Osteopathie

FILOSOFIE

 

Elke behandelingsmethode heeft talloze manieren om correctie en evenwicht te brengen. Maar hoe kunnen we kiezen welke technieken we achtereenvolgens op de patiënt moeten toepassen?

Elke persoon die in behandeling komt wil hetzelfde: totaal fysiek, emotioneel, psychologisch geluk. Allen willen pijnvrij zijn en bruisen van energie. Wat hen naar een therapeut brengt is het gevoel dat hun leven op dat moment niet beantwoordt aan dat verlangen.

Kinesitherapie
Manueletherapie

 

Onze KINESITHERAPEUTEN zijn beide gespecialiseerd in o.m.

 

sportkiné

manuele therapie 

en osteopathie.

 

Psychotherapie
Coaching

PSYCHOTHERAPIE - COACHING

 

Een psychotherapeut heeft als taak de cliënt stevigheid en veiligheid te bieden. Ze kunnen samen met de cliënt een “bedding” creëren, een draagvlak als voorwaarde om te kunnen laten zijn wat er “echt” is.

 

Wij geloven dat we allen geboren worden met die eigenheid, dus dat die reeds aanwezig is wanneer we ons leven hier op aarde starten. Die eigenheid dient zich verder te ontwikkelen en evolueert met de leeftijd en met wat we meemaken aan levenservaringen.

Allergie / Intoleranties desensibilisatie

Voeding, pollen, ...

ALLERGIE - INTOLERANTIE - OVERGEVOELIGHEID

 

lactose-insufficiëntie / gluten-allergie / koemelk-eiwit-allergie / contact-eczeem / huisstofmijt-allergie / graspollen- berkenpollen-allergie/ hooikoorts/ katten- of honden-allergie/ asthma/...

 

Wij beschikken in de praktijk over een “Allergie-Team“ dat werkt op deze problematiek.

 

We testen met Simplified Kinesiology en behandelen met o.a.

ATT  =  Allergie Transformatie Technieken

            (ontwikkeld door Patrick Claes D.O.)

 

NAET = Nambudripad’s Allergie Eliminatie Techniek

              (ontwikkeld door Dr. Devi Nambudripad)

 

bodymindworkers
Body-Mind-Workers

Fobieën, angsten, depressie, chronische pijn,...

DAO CENTRUM

"Centrum voor GROEI en ONTWIKKELING"

BODY MIND WORKERS-Methode

 

Deze revolutionaire methode werd ontwikkeld door Matt Hudson.

Matt, die doof geboren werd, ontdekte dat mensen, wanneer ze over hun probleem spreken, onbewust naar een onzichtbaar screen voor hen kijken. Dit leerde hem dat dingen die we in ons onderbewuste vasthouden een grote impact kunnen hebben op ons dagelijks functioneren.

Via simpele en uiterst doeltreffende manieren kunnen klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Bijvoorbeeld angsten (Vliegangst, spinnenangst, angst voor het donker, spreekangst, sociale angst, OCD,...), depressie en burnout, PTTS,  chronische pijnklachten,...

 

Workshops
 
​Simplified Kinesiology
Reiki
"Iedereen kan mediteren" basis technieken
Stilte meditatie

Klank meditatie

online cursussen HappyBabyCoach

 

bottom of page